Teamet från Detectivio samlade

ENGLISH På fyra år har Detectivio gått från tre medarbetare till över tio som på olika sätt är engagerade i bolagets utveckling. För första gången samlades alla fysiskt under två dagars workshop och möte på Sahlgrenska Science Park.

– Våra workshops, brainstorming och samtal var väldigt inspirerande! Att uppleva den kreativa energin, höra engagemanget och se alla bidra med fullt fokus var fantastiskt. Vi tar med oss många bra idéer och jag är stolt över att vi är ett så bra team, säger Stefan Malmberg, grundare och vd i Detectivio. 

På agendan var uppdraget bland annat att enas om Detectivios affärsidé, mission och vision samt vad som karaktäriserar världens bästa arbetsplats. Därtill diskuterades prioriteringar framåt. I mötet samlades olika specialistkompetenser från flera olika kulturer.

– Vi har bland annat lyckats bygga en avancerad medicinteknisk prototyp, planera och genomföra en klinisk studie och bygga ett team, utan möjlighet att träffas på grund av pandemin. Att äntligen träffas, i vissa fall för första gången, var riktigt givande. Även om distansarbete är integrerat i vår arbetskultur ger det mycket att umgås ”irl”, säger Stefan Malmberg.

Detectivio grundades 2017 av en läkare och en AI-forskare, med målet att möjliggöra kontaktfri mätning av vitalparametrar – grunden för att bedöma hälsa. En pilotstudie är publicerad och nu pågår en större klinisk studie, som genomförs av Västra Götalandsregionen och Sahlgrenska akademin/Göteborgs universitet. Med stöd av Sahlgrenska Science Park fortsätter Detectivio att utvecklas med målsättningen att ta en första produkt till marknaden inom en nära framtid. www.detectivio.com

Annette Björklund